FIXME Tätä sivua ei ole vielä käännetty kokonaan. Ole hyvä ja auta täyttämään käännös.
(poista tämä kohta, kun käännös on valmis)

Sosiaalinen verkkopalvelu

Sosiaalisen verkostoitumisen palvelu (myös sosiaalisen verkostoitumisen sivusto, SNS tai sosiaalinen media) on verkkoympäristö, jota ihmiset käyttävät sosiaalisten verkostojen tai sosiaalisten suhteiden rakentamiseen muiden ihmisten kanssa, joilla on samanlaisia ​​henkilökohtaisia ​​tai uran etuja, toimintaa, taustoja tai todellisia yhteyksiä. Nykyisin verkossa saatavilla olevat erilliset ja sisäänrakennetut sosiaalisen verkostoitumisen palvelut esittävät määritelmän haasteita. kuitenkin on olemassa joitakin yhteisiä piirteitä:

  • sosiaalisen verkostoitumisen palvelut ovat Internet-pohjaisia ​​sovelluksia
  • käyttäjien tuottama sisältö (UGC) on SNS-organisaatioiden elinehto.
  • käyttäjät luovat SNS-organisaation suunnittelemia ja ylläpitämiä sivustoja tai sovelluksia koskevia palvelukohtaisia ​​profiileja
  • Sosiaalisen verkostoitumisen palvelut helpottavat online-sosiaalisten verkostojen kehittämistä yhdistämällä käyttäjän profiili muiden henkilöiden tai ryhmien profiiliin.

Useimmat sosiaalisen verkon palvelut ovat web-pohjaisia ​​ja tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden toimia vuorovaikutuksessa Internetin välityksellä, kuten sähköpostitse, pikaviestien välityksellä ja online-foorumeilla.

Sosiaalisen verkostoitumisen sivustot ovat erilaisia. Niissä voi olla useita uusia tieto- ja viestintävälineitä, jotka toimivat pöytätietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa, kuten tablet-tietokoneissa ja älypuhelimissa. Niissä voi olla digitaalinen valokuva / video / jakaminen ja web-lokitiedostot päiväkirjamerkinnät verkossa (blogging) . Verkkoyhteisöpalveluja pidetään joskus sosiaalisen verkkopalvelun [kuka?], Vaikka sosiaalinen verkkopalvelu tarjoaa laajemmassa mielessä yleensä yksilöllistä palvelua, kun taas verkkoyhteisön palvelut ovat ryhmäkeskeisiä. Sosiaalisen verkostoitumisen sivustot mahdollistavat käyttäjien jakaa ideoita, digitaalisia valokuvia ja videoita, viestejä ja kertoa muille verkossa tai todellisesta toiminnasta ja tapahtumista heidän verkostossaan olevien ihmisten kanssa. Vaikka henkilökohtainen sosiaalinen verkostoituminen - kuten kerääminen kylämarkkinoille tapahtumista puhumiseen - on ollut olemassa kaupunkien varhaisimmasta kehityksestä lähtien, verkko antaa ihmisille mahdollisuuden muodostaa yhteyden muihin, eri paikoissa asuviin henkilöihin, jotka vaihtelevat eri puolilta kaupunkia maailman. Sosiaalisen median alustasta riippuen jäsenet voivat ottaa yhteyttä mihin tahansa muuhun jäseneen. Muissa tapauksissa jäsenet voivat ottaa yhteyttä kenellekään, jolle heillä on yhteys, ja sitten jokaisella, jolla on yhteys, on yhteys ja niin edelleen. LinkedIn, urakeskeinen sosiaalinen verkostoitumispalvelu, edellyttää yleensä, että jäsen tuntee henkilökohtaisesti toisen jäsenen todellisessa elämässä ennen kuin he ottavat yhteyttä heihin verkossa. Jotkin palvelut edellyttävät, että jäsenillä on olemassa oleva yhteys, jotta hän voi ottaa yhteyttä muihin jäseniin.

Lainaus: https://en.wikipedia.org/wiki/Social_networking_service

Suosituimmat sosiaaliset verkostot yksityistä käyttöä varten ovat f.e.

Baidu Tieba, Twitter, Facebook, Gab, Google+, Instagram, Pinterest, Reddit, Snapchat, Tumblr, Twitter, Viber, VK, WeChat, Weibo, WhatsApp, Wikia ja YouTube.

tai ammattikäyttöön.

LinkedIn; Xing

  • fi/social_networks.txt
  • Viimeksi muutettu: 2019/03/10 12:05
  • / info_admin_2016